Onze visexpert Bart van Olphen: ‘We eten mosselen vaak in witte wijn, maar sake is net wat minder zuur en maakt dit gerecht wat zachter van smaak. Gebruik voor de sojasaus een variant met zo weinig mogelijk zout. De mosselen zijn van zichzelf al zilt genoeg.
1. Rasp de wortel en rettich en meng ze met de komkommer, radijs en bosui. Meng in een andere kom het limoensap met de sojasaus en sesamolie, en roer deze dressing dan door de salade. Strooi de sesamzaadjes erover en houd zolang apart.
2. Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren. Verhit in een wok of een grote pan de zonnebloemolie op hoog vuur. Bak daarin de knoflook in ongeveer 1 minuut iets zacht, maar zorg dat-ie niet verkleurt. Voeg de sake en de mosselen toe, schud de wok of pan een paar keer goed en leg het deksel erop.
3. Voeg als alle schelpen openstaan de sojasaus en gember toe en meng alles goed. Garneer met de bieslook, daikon cress, rode shiso en bosui en serveer samen met de salade.
Tip Wil je meer inspiratie om te koken met mosselen? Volg Bart via Instagram of YouTube (@BartsFishTales), of kijk op fish-tales.com
Credits: Recepten: Bart van olphen. Fotografie: Davis Loftus. Styling: Inge Tichelaar.
4 personen
Salade
Mosselen