Millefeuille Sobremesa

Millefeuille Sobremesa

“Millefeuille vind ik naast een dame blanche een van de mooiste desserts ter wereld. Omdat het best moeilijk is om aan een goede kwaliteit bladerdeeg te komen (die uit de supermarkt is niet lekker) en zelf maken veel werk is, heb ik in dit recept filodeeg gebruikt. Daarmee kan de millefeuille onmogelijk mislukken en krijg je gegarandeerd een zeer feestelijk en crispy dessert.” – Sergio Hermans.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bestrooi de filodeegvellen royaal met circa 50 gram poedersuiker. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is. Zet de grillstand van de oven aan en bak de filodeegvellen in 2-3 minuten af. Blijf erbij, het kan snel gaan. Het filodeeg moet mooi glanzend en gekaramelliseerd zijn. Laat afkoelen, breek in grove stukken en bewaar in de afsluitbare doos.

2. Halveer het vanillestokje over de lengte en schraap het merg eruit. Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone, de overige poedersuiker, het vanillemerg, 100 gram frambozenpuree en het sap en de rasp van de limoen. Roer goed door.

3. Lepel de frambozencrème in een diepe kom. Meng het vanille-ijs met de overige frambozenpuree. Dresseer het vanille-ijs en de frambozensorbet grillig naast en over elkaar. Werk af met de pistachenoten en de rodevruchtenmix. Steek de stukken gekaramelliseerd filodeeg als een waaier in het ijs.

 

Voor 4-6 personen.

  • 5 vellen filodeeg
  • 100 g poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 100 g mascarpone
  • 150 g frambozenpuree
  • 1 limoen, sap en rasp
  • 8 el vanille-ijs
  • 4 opgehoopte el frambozensorbet
  • 3 el pistachenoten, fijngesneden
  • 150 g rodevruchtenmix


Benodigdheden: afsluitbare doos

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine