KITKAT-TAART

KITKAT-TAART

Bereiding

Grootse plannen voor het kerstdiner? Daar hoort deze KITKAT-taart absoluut bij. Hij is spectaculair om te zien, maar de smaak is nóg beter. En misschien wel het allerfijnst: je kunt hem voorbereiden en het is echt een fluitje van een cent. Groot en klein zal ervan genieten – wedden?!
 
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van een springvorm (Ø18 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter.

2. Smelt de chocolade samen met de melk au bain-marie. Laat, als de chocolade is gesmolten, ongeveer 5 minuten afkoelen.

3. Klop de roomboter, het zout en de suiker tot een luchtige gladde massa. Klop hier één voor één de eieren door. Let op: voeg pas het volgende ei toe wanneer het vorige ei is opgenomen in het beslag.

4. Spatel het chocolade-melkmengsel door het beslag. Zeef het bakmeel erboven en meng voorzichtig door elkaar.

5. Giet het mengsel in de springvorm en bak de taart 45 minuten in het midden van de oven. Met een satéprikker kun je na ongeveer 30 minuten kijken of de taart al gaar is. Laat de taart ten minste 1,5 uur afkoelen voordat je hem versiert.

6. Snijd de chocoladetaart horizontaal doormidden. Smeer op de onderste helft chocolademousse (gebruik hier ongeveer 200 gram voor) en leg de bovenste helft er omgekeerd weer bovenop. Bestrijk nu ook de zijkanten en de bovenkant met chocolademousse.

7. Zet de KITKAT-repen rechtop tegen de zijkant van de taart aan. Strik een feestelijk lint om de KITKAT-taart en bestrooi tot slot de bovenkant royaal met SMARTIES.

Tip: je kunt ook verse aardbeien of ander fruit op de taart gebruiken, dat ziet er nog leuker uit!

Wist je dat:
KITKAT 4 Finger Green Tea Matcha is een heerlijke chocoladereep, gemaakt van vier krokante wafels omhuld met witte chocolade en groene matcha-thee. Voor als je zin hebt in een break. Hoe de chocolade aan zijn groene kleur komt? Dankzij écht matcha-thee, een populaire smaakmaker uit Japan. 

Op zoek naar een compleet vega-kerstmenu? Kijk snel hier.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met KITKAT.
 

8 personen. 40 minuten bereiden, 20 minuten oventijd

  • 200 g roomboter, plus extra om in te vetten
  • 180 g pure chocolade
  • 100 ml volle melk
  • 1 mespunt zout
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 400 g chocolademousse
  • 216 g SMARTIES mini’s (zak à 216 g)
  • 325 g KITKAT mini’s (1,5 x zak à 250 g) of KITKAT 4 Finger Green Tea Matcha, voorzichtig op lengte gesneden


Extra nodig: bakpapier, bakblik (16×16 cm), lint.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine