Mas Uni

Mas Uni

Midden op de oceaan, vlakbij de evenaar, woont Hussein Zaky op Mandhoo. Dit kleine eiland heeft dezelfde witte stranden en palmbomen als de bounty-eilanden waar de Malediven om bekendstaan. Maar hier vind je geen dure resorts en geen stelletjes op huwelijksreis. Hier wordt door de plaatselijke bevolking met hengel en lijn gevist op skipjack. Deze tonijn vindt zijn weg uiteindelijk meestal naar een blikje die wordt verscheept naar Europa of de Verenigde Staten. Maar een deel blijft ook op het eiland. Vaak wordt het gebruikt voor de heerlijke Mas Uni wat vertaald ‘Vis’ en ‘Kokos’ betekent. Het favoriete lokale recept van Hussein Zaky.

Bereiding



Doe plastic handschoenen aan zodat je goed kunt kneden en je geen peper op je handen krijgt. Kneed in een kom de uit met de chilipeper, het limoensap en het zout. Zaky zal zeggen dat door het kneden de smaken ‘samen smelten’. Voeg nu de kokos en de uitgelekte tonijn toe en meng goed met de ui-chili basis. Meng er tot slot de koriander door. Serveer met getoast brood of op een pita.

Credits fotografie: David Loftus
 

Voor 2 personen

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 chili peper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • ½ tl zout
  • 90 gram geraspte kokos (als je gedroogde kokos gebruikt voeg er dan 1 eetlepel kokosroom bij)
  • 1 blikje hengelgevangen skipjacktonijn in water, uitgelekt gewicht 112 g (FISH TALES)
  • 4 takjes koriander, blaadjes fijngehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine