Deze protein packed pancakes zijn het perfecte weekendontbijt. De zoutige, krokante Tempeh Bacon en de zoete, houtachtige ahornsiroop schudden je ochtendhoofd zó wakker.
Tempeh bacon:
1. Snijd de tempeh in zo dun mogelijke plakken.
2. Verhit een plens rijstolie in een koekenpan en bak de plakken tempeh aan weerszijden tot ze knapperig en goudgekleurd zijn.
3. Zet het vuur lager en schep de tempeh uit de pan.
4. Verwijder met keukenpapier de overtollige olie uit de pan en doe de tempeh er weer in.
5. Bestrooi de plakken tempeh gelijkmatig met het gerookte-paprikapoeder.
6. Sprenkel de sojasaus erover en laat de tempeh de saus helemaal opnemen.
Pancakes:
1. Meng in een kom de bloem met het zeezout en bakpoeder.
2. Voeg de sojayoghurt, het bier, de sojamelk en boter toe.
3. Roer het geheel met een garde tot een glad beslag.
4. Verhit een klein scheutje rijstolie in een koekenpan, giet kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes aan weerszijden gaar en goudbruin.
4. Serveer met de Tempeh Bacon, lekker veel ahornsiroop en het klontje boter.
Tip: gebruik overgebleven Tempeh Bacon voor een Bacon Sarnie door twee sneden witbrood aan weerszijden te besmeren met wat plantaardige bakboter en te beleggen met de Tempeh Bacon. Bak de sandwich aan weerszijden in een koekenpan. Stilt de hartige trek!
Dit recept komt uit het boek ‘Man, eat, plant’ van Lisette Kreischer (€20, Kosmos Uitgevers).