Deze klassieker moest ik gewoon veganistisch maken. Deze versie is ongelooflijk romig en lekker. De kokosstukjes hebben een heerlijke gerookte baconsmaak en voegen een geweldige textuur toe.
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
2. Maak eerst de kokosbacon: roer alle ingrediënten in een mengkom door elkaar zodat de kokosvlokken goed bedekt zijn en verdeel over de bakplaat. Bak 10 tot 15 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn. Controleer regelmatig en schep tijdens het bakken om, want de kokosvlokken verbranden snel.
3. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de macaroni in 8 tot 10 minuten al dente.
4. Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in kokend water en giet af.
5. Schenk intussen wat olie in een grote pan en bak de ui, de knoflook, de prei en de geblancheerde bloemkool. Bak regelmatig roerend op laag vuur.
6 Pureer de amandelen met de amandelmelk glad en voeg toe aan de groenten om een saus te maken.
7. Giet de pasta af en zet apart.
8. Voeg de mosterd, het paprikapoeder en de tijm toe aan de saus, roer door en voeg de macaroni toe.
9. Voeg de kokosmelk, de edelgistvlokken en een snufje zout en peper toe en laat nog 1 tot 2 minuten op laag vuur garen, tot de pasta dik en romig is.
10. Garneer met een snufje paprikapoeder en de krokante kokosbacon en serveer direct.
Dit recept komt uit het boek ‘Vegan 100’ van Gaz Oakley (Good Cook).