Loaded nacho’s met gegrilde guacamole

Loaded nacho’s met gegrilde guacamole

We gaan op de spannende smakentoer met deze loaded nacho’s met gegrilde guacamole. Dat klinkt op zichzelf niet heel spannend, eerder als een klassieke combinatie. Maar wacht maar tot je de rest van de ingrediënten leest. Toe, doe maar… Heb je het geheime ingrediënt voor deze loaded nacho’s gespot? Cacaonibs, it is! Spannend misschien de eerste keer, maar zó goddelijk goed.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Bestrijk de avocado, limoen en knoflook met de olijfolie en strooi er zout en peper over.

3. Bak de avocado ca. 10-15 min. in de oven. Laat afkoelen.

4. Knijp de knoflook uit de schil en prak de knoflook met  de avocado met een vork tot een puree. Meng de ui en koriander erdoorheen. Knijp het sap uit de gegrilde limoen en meng door de guacamole. Breng op smaak met zout en peper, de pimentón en cacao. Garneer met wat extra korianderblaadjes naar smaak en een scheutje olijfolie.

5. Verdeel de nachos over een ovenschaal. Verdeel de helft van de kaas erover. Verdeel de guacamole erover. Verdeel de toppings over de guacamole. Verdeel de rest van de kaas erover. Zet de nachos 3-4 min. in de oven totdat de kaas  gesmolten is.

6. Garneer met de korianderblaadjes en cacaonibs.

 

Voor 6-8 personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten.

Guacamole

  • 3 rijpe avocado’s, zonder schil en pit, gehalveerd
  • 2 limoenen, gehalveerd
  • 2 knoflookteentjes, met schil
  • 2 el olijfolie + wat extra om te garneren
  • grof zeezout
  • zwarte peper
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 2 el fijngehakte korianderblaadjes + wat extra om te garneren
  • ½ tl pimentón
  • ¼ tl cacao


Nachos

  • 400 g tortillachips
  • 100 g jonge kaas, geraspt


Toppings

  • 1 tl chilivlokken
  • 1 jalapeñopeper, in dunne reepjes
  • 60 g crème fraîche


Garnering

  • 1 handje fijngehakte korianderblaadjes
  • 1 el cacaonibs




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine