We gaan op de spannende smakentoer met deze loaded nacho’s met gegrilde guacamole. Dat klinkt op zichzelf niet heel spannend, eerder als een klassieke combinatie. Maar wacht maar tot je de rest van de ingrediënten leest. Toe, doe maar… Heb je het geheime ingrediënt voor deze loaded nacho’s gespot? Cacaonibs, it is! Spannend misschien de eerste keer, maar zó goddelijk goed.
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Bestrijk de avocado, limoen en knoflook met de olijfolie en strooi er zout en peper over.
3. Bak de avocado ca. 10-15 min. in de oven. Laat afkoelen.
4. Knijp de knoflook uit de schil en prak de knoflook met de avocado met een vork tot een puree. Meng de ui en koriander erdoorheen. Knijp het sap uit de gegrilde limoen en meng door de guacamole. Breng op smaak met zout en peper, de pimentón en cacao. Garneer met wat extra korianderblaadjes naar smaak en een scheutje olijfolie.
5. Verdeel de nachos over een ovenschaal. Verdeel de helft van de kaas erover. Verdeel de guacamole erover. Verdeel de toppings over de guacamole. Verdeel de rest van de kaas erover. Zet de nachos 3-4 min. in de oven totdat de kaas gesmolten is.
6. Garneer met de korianderblaadjes en cacaonibs.
Voor 6-8 personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten.
Guacamole
Nachos
Toppings
Garnering