Ik zoek graag mijn toevlucht tot deze supergroene soep als ik iets voedzaams en verrukkelijks nodig heb in het voorjaar. Het was een van de eerste recepten op mijn blog en ik wilde het graag in dit boek opnemen omdat het ongelofelijk simpel te maken is, gezond is en heerlijk fris smaakt. Ik verwerk er liefst zo veel mogelijk groene groenten in (spinazie, courgette – en noem maar op) om de soep nóg heilzamer te maken dan hij al is.
1. Verhit de olijfolie in een (soep)pan en bak de uien 7-8 minuten op vrij laag vuur tot ze zacht zijn.
2. Voeg de courgette, sugarsnaps en sperziebonen toe en bak 2 minuten. Doe de knoflook erbij en bak nog 1 minuut. Meng het bouillonpoeder met 1 liter water dat net van de kook af is en giet in de pan. Zet het vuur hoger en breng de soep aan de kook. Zet het vuur dan laag en voeg de bevroren doperwtjes en de spinazie toe. Haal de pan van het vuur zodra de spinazie geslonken is en voeg de munt toe. Breng op smaak met zout en peper.
3. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine tot hij glad is.
4. Deze soep wordt nog lekkerder met een garnering van doperwtjes, tahindressing en pijnboompitten, en misschien wat zuurdesem- of platbrood erbij.
Speciaal voor jou stelden we een heel weekmenu samen van Rebels Lekker. Het weekmenu kan je hier downloaden: