Zien deze kruimeltaartjes met tomaat er niet snoezig uit? Dat is natuurlijk een dikke pluspunt, maar uiteindelijk draait het allemaal om de smaak. Nou, we kunnen je vertellen: die krijgt van ons een tienplus! En om het helemaal af te maken, kun wat ricotta van amandelmelk (zie onderaan het recept voor ravioli met ricotta & citroen) op de taartjes doen.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Doe alle ingredienten voor het deeg in een kom en meng deze met je handen door elkaar. Het moet een heel kruimelig deeg worden. Vet een aantal mini-taartvormpjes in met olijfolie en druk het kruimelige deeg in de taartvormpjes. Snijd de tomaten in plakjes en leg in elk taartvormpje twee plakjes tomaat. Besprenkel de taartjes met de olijfolie, het zout, zwarte peper, de oregano, kokosbloesemsuiker en chilivlokken.
3. Zet de taartvormpjes op een bakplaat 20 min. in de oven totdat de onderkant krokant en goudbruin is en de tomaat gekarameliseerd is. Garneer met wat verse rozemarijn.
Voor 5-6 personen. Bereidingstijd: 40 minuten
Deeg
Vulling