Eet deze gekruide, geurige soep als stevige lunch of licht, verwarmend avondmaal. Rode currypasta is een echt smaakbommetje met een pittige chilikick; check wel van tevoren de ingrediënten op de verpakking, want sommige soorten bevatten vissaus. Serveer deze soep met chopsticks (of een vork) voor de noedels, en een lepel voor de bouillon.
1. Doe de kokosmelk en currypasta in een grote pan en verhit het mengsel 10 minuten, tot het goed gemengd is en zachtjes borrelt. Schenk er 250 milliliter (net) gekookt water bij en laat alles zachtjes sudderen.
2. Voeg de noedels toe en kook ze 5 minuten, tot ze zacht zijn; roer ze met een vork los.
3. Verdeel de soep over vier kommen en garneer hem met de bosuien en koriander. Serveer meteen.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 5 ingrediënten vegan. Deze kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.
Voor 2 personen.