Koriander & granaatappel-pitten granola

Koriander & granaatappel-pitten granola

Er is niets fijner dan een goede en gezonde start van de dag. Hoe kan dit nou beter dan met een lekker schaaltje yoghurt met krokante granola en fruit? Deze variant zit vol met good foodies, zoals quinoa- en rijstvlokken, heerlijke noten en verschillende zaden. De toevoeging van koriander, in combinatie met de heerlijk frisse granaatappelpitjes zorgen ervoor dat jij er de hele ochtend tegenaan kunt. Let’s kick-start this day!

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 140 °C.

2. Meng de vlokken, gepofte quinoa, noten, pitten en zaden.

3. Maal de koriander met het water in een keukenmachine fijn.

4. Verhit de rijststroop, ahornsiroop, twee soorten olie en fleur de sel; roer van het vuur de fijngemalen koriander erdoor.

5. Voeg dit natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng alles zorgvuldig.

6. Spreid het geheel uit over een bakplaat en zet het 40 minuten in de oven.

7. Schep het elke 10 minuten om.

8. Voeg als de granola volledig is afgekoeld de granaatappelpitten toe.

 

Voor 7-10 ontbijtjes, 20 minuten voorbereiding, 45 minuten bereiding.

  • 120 g quinoavlokken
  • 120 g rijstvlokken
  • 15 g gepofte quinoa
  • 60 g gestampte pistache- of hazelnoten, of een mengsel van beide
  • 80 g zonnebloempitten
  • 50 g sesamzaad
  • 15 g gestampt korianderzaad
  • ½-1 bosje koriander
  • 40 ml water
  • 1 eetlepel rijststroop
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 snufje fleur de sel




Voor erover: een handje granaatappelpitten.


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine