Koreaanse roerbakrijst

Koreaanse roerbakrijst

Toen ik in korea was, at bijna iedereen er een ontzettend populair gerecht genaamd ‘bibimbap‘. het is een combinatie van groenten, rijst, ei, kruiderijen, sausjes en zuur, die je aan tafel bij elkaar doet. Aan de hand daarvan heb ik dit kleurrijke en smaakvolle roerbakgerecht van rijst en rundvlees bedacht. Serveer er hete chilisaus of sambal bij om het extra pit te geven. 

Bereiding


1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Trek het vlees intussen in grove stukjes en meng ze in een kom met de BBQ-saus, chilisaus en 1 eetlepel sojasaus door elkaar. Zet opzij.
 


2. Rooster de sesamzaadjes 1 minuut in een grote, ondiepe pan op matig  vuur tot ze goudbruin zijn, kieper ze in een kommetje, zet ze opzij en houd de pan bij de hand.

3. Pel ongeveer 5 minuten voordat de rijst klaar is de tenen knoflook, snijd ze in plakjes, snijd de Spaanse peper in ringetjes en bak ze samen met de champignons en 2 eetlepels olie  2 minuten in de grote pan op het vuur. Doe er het vlees en de marinade bij en glaceer de stukjes terwijl je de kool snippert (gooi de kern weg). Doe er wanneer het vlees sticky en goudbruin is de kool bij, schep ze regelmatig om en laat ze 4-5 minuten bakken, of tot ze geslonken zijn.

4. Giet de rijst af, doe hem met een scheutje sojasaus in de pan, breek er een ei bij en roer heel goed. Draai het  vuur laag en druk de rijst rondom stevig aan zodat de korrels lekkere krokante randjes krijgen.

5. Pocheer de overige eieren 2-4  minuten in zacht kokend water, afhankelijk van hoe je ze graag hebt. Serveer de rijst rechtstreeks uit de pan en leg er de gepocheerde eieren op. Prik de eieren door, strooi er de geroosterde sesamzaadjes over en sprenkel er wat hete chilisaus over
 

4 personen 

  • 1 mok (320 g) zilvervlies- of witte basmatirijst
  • 200 g gebraden rundvlees (kliekje)
  • 2 el BBQ-saus
  • 2 el hete chilisaus
  • zoutarme sojasaus
  • 2 el sesamzaad
  • 2 tenen knoflook
  • 1 verse rode Spaanse peper
  • 150 g champignons
  • sesamolie
  • ½ savooiekool
  • 5 grote eieren




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine