Deze simpele Koreaanse bowl met gerst is een lekker idee voor een warme of koude lunchbox. De dressing wordt aan de gerst toegevoegd, maar je kunt hem ook apart houden en pas op het laatst aan dit recept toevoegen. Mocht je geen shiso kunnen vinden, neem dan koriander. Wie-o-wie schuift er aan voor deze Koreaanse bowl met gerst? Wij zouden het zo doen, want hij is goddelijk!
1. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Doe er 1 theelepel sesamolie in en bak de champignons 5 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Neem de pan van het vuur en zet de champignons opzij.
2. Doe nog 1 theelepel sesamolie in de pan, voeg de wortel en courgette toe en bak ze 2 minuten tot ze een beetje kleur krijgen. Neem de pan van het vuur en zet de groente opzij.
3. Schenk nog 1 theelepel sesamolie in de pan, doe de spinazieblaadjes erin en laat ze 1 minuut slinken. Neem de pan van het vuur en zet de spinazie opzij.
4. Meng de misopasta, gochujang en de laatste theelepel sesamolie met 1 eetlepel water in een kom. Giet dit mengsel in de koekenpan, voeg de gort toe en roerbak de korrels 2 minuten tot ze warm en kleverig zijn.
5. Schep in elke kom wat gort, schep de groenten erop en bestrooi ze met het sesamzaad en de shisoblaadjes.
Tip: Deze simpele kom met gort is een lekker idee voor een warme of koude lunchbox. De dressing wordt aan de gerst toegevoegd, maar je kunt hem ook apart houden en pas op het laatst toevoegen. Mocht je geen shiso kunnen vinden, neem dan koriander.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 100% Volkoren. Klik op onderstaande afbeelding voor het volledige weekmenu.