Koninklijke kerstboom

Koninklijke kerstboom

KERST! Met dit hapje in de vorm van een feestelijke dennenboom is het onmiskenbaar Kerst! Snij een Kerstboom vorm uit, besmeer het bladerdeeg met jouw favoriete tapenade, wikkel er dennentakken van, even in de oven en HUP je hebt een supersimpel en lekker megafeestelijk hapje op tafel getoverd. De feeststemming zit er meteen al goed in. Fijne dagen!

Bereiding

1. Rol de eerste lap deeg uit op een vel bakpapier.

2. Snijd er een kerstboom uit.

3. Bestrijk elk van de helften van de boom gelijkmatig met een van de tapenades.

4. Dek de boom af met de tweede lap bladerdeeg en keer alles om.

5. Snijd met behulp van de eerste kerstboom het teveel aan deeg van de bovenste lap af.

6. Maak aan weerszijden ongeveer 10 inkepingen om de takken van de boom te vormen.

7. Draai elke tak spiraalachtig om. Doe dit voorzichtig en zo regelmatig mogelijk. Bestrijk de boom met eidooier.

8. Bak de boom 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210 °C.

9. Serveer warm of lauw.

Voor 6 personen. Voorbereiding 15 minuten, bereiding 20 minuten.

  • 2 rollen koelvers bladerdeeg
  • 150 g auberginetapenade
  • 150 g (zongedroogde-)tomatentapenade met knoflook
  • 1 eidooier

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine