Groente- en fruitpulp die we overhouden van een vers sapje uit de sapcentrifuge gooien we vaak weg. Althans, deden! Want we leerden dat pulp boordevol vezels zit die je als een voedzame, spannende vervanger kunt gebruiken van broodkruim, peulvruchten of noten in allerlei gerechten. Dit recept voor een kokos-currysoep is daar het perfecte voorbeeld van. Bonus: we geven je nog een lekker saprecept voor een wortel-pompoen-muntsmoothie.
Wortel-paprpika-muntsmoothie
1. Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en pers ze op de hoogste stand. Bewaar de pulp voor de kokos-currysoep
Kokos-currysoep
1. Kook 2 liter water en doe de mihoen in een hittebestendige kom. Schenk het kokend water erover en laat 4 minuten staan. Doe het over in een vergiet en spoel af met koud water. Zet apart.
2. Verhit de olie in een soeppan op laag vuur en bak de knoflook samen met de pulp ongeveer 5 minuten.
3. Doe de currypasta bij het mengsel en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook op middelhoog vuur. Draai het vuur lager en laat 15 minuten zachtjes koken.
4. Voeg de kokosmelk, vissaus en mihoen toe en verhit 3-4 minuten.
5. Knijp de limoen uit boven de pan, voeg wat peper en zout toe. Serveer met de bosui en partjes limoen.
Credtis Fotografie Rob van der Vet; Styling Esther de Munnik; Recepten, foodstyling en productie Ingmar Niezen