Kokos-ananascake

Kokos-ananascake

Heb jij weleens gekookt of gebakken met pulp dat je overhoudt uit het persen van sap met een sapcentrifuge? Zou je eens moeten doen! De vezels zijn een verrassende toevoeging aan of vervanging in cake-, taart- of muffinbeslag voor verrukkelijke zoete of hartige baksels. Experimenteer eens met ambachtelijke groentebroden of wat dacht je van deze tropische kokos-ananascake?

Bereiding



Ananassmoothie
1. Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en pers ze op de hoogste stand. Bewaar de pulp voor de kokos-ananascake.

Kokos-ananascake
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een cakeblik in (25,5 cm x 12 cm).

2. Klop in een kom de boter en suiker tot een licht en luchtig beslag. Voeg geleidelijk het losgeklopte ei toe.

3. Meng de room, bloem, het bakpoeder, zout en de pulp in een aparte kom. Schep de helft ervan luchtig door het beslag. Schep daarna ook de andere helft er voorzichtig door.

4. Doe het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met een ingevet mes. Bak de cake in  25-30 minuten goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen, snijd in dikke plakken en serveer.

Credtis Fotografie Rob van der Vet; Styling Esther de Munnik; Recepten, foodstyling en productie Ingmar Niezen
 

Voor 10-12 personen

  • 100 g boter
  • 120 g palmsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 ml zure room
  • 100 g bloem
  • 2 tl bakpoeder 
  • ½ tl zout
  • 220 g groente- en fruitpulp van de ananassmoothie (zie recept hieronder)


Ananassmoothie

Voor 600 ml 

  • 500 g ananas, geschild
  • 100 g vers kokosvruchtvlees
  • vruchtvlees van 1 citroen,  gehalveerd
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 pastinaak


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine