Deze kokkels met zeekraal nemen ons mee terug naar heerlijke vakanties in Portugal. Iedere dag bestelden we wel een bordje met deze schelpjes. Vaak vroegen we om een beetje extra brood, zodat we het bakvocht konden opdeppen. Zalig! Het belangrijkste bij kokkels is de voorbereiding: zorg dat ze goed schoon zijn, want genieten van kokkels met zeekraal én zand is geen feest.
1. Fruit de knoflook in wat olie tot deze licht begint te verkleuren.
2. Voeg de kokkels toe en schenk de witte wijn erbij. Doe het deksel op de pan en zet het vuur 1 minuut lang hoog zodat de kokkels opengaan.
3. Haal de pan van het vuur en schep met een schuimspaan de kokkels eruit, laat het vocht in de pan. Snijd de courgettes in blokjes en laat ze 2 minuten garen in het kookvocht van de kokkels. Voeg de zeekraal toe. Haal het vlees uit ⅔ van de kokkels en meng met de courgettes en zeekraal. Serveer met rest van de kokkels erbij en een beetje chermoula.
Credits Recepten DP Arkenbout Fotografie Saskia van Osnabrugge
Voor 4 personen