Kokkels met pasta & zeekraal

Kokkels met pasta & zeekraal

Bereiding

Arno & Mireille van Elst: “Als kind gingen we veel naar Bretagne. Als het water laag stond, vertrokken we (net als de locals) met emmertjes en schepjes naar het strand om kokkeltjes uit de grond te halen. Dat was zo leuk om te doen! En daarna met z’n allen de kokkels klaar maken.”

1. Kook de spaghetti beetgaar, giet af en houd met deksel op de pan warm in een slaapzak.  

2. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en fruit hierin de knoflook, sjalot en rode peper. Blus af met witte wijn.   

3. Breng de wijn aan de kook en doe de kokkeltjes en de tomatenblokjes erbij. Schud de pan af en toe om.   

4. Voeg op het laatst de peterselie (houd iets achter), zeekraal en lamsoor toe en warm nog even mee. De kokkels zijn klaar wanneer ze allemaal open zijn. Breng de saus op smaak met peper, maar wees voorzichtig met zout.  

5. Schep de pasta door de saus en bestrooi met de rest van de peterselie.  

6. Serveer met een stuk brood om mee te dippen en een groot glas ijskoude witte wijn.

Dit recept is afkomstig uit Backyard Cooking. Hier bestel je ‘m.
 

Voor 4 personen

  • 1  kg verse kokkels, heel goed gespoeld tot er nergens meer een zandkorrel te bekennen is
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, gesnipperd 
  • ½ rode peper, schoongemaakt, fijngehakt
  • 300 g spaghetti
  •  1 groot glas witte wijn
  • 200 g tomatenblokjes
  • bosje bladpeterselie, gehakt
  • 50 g zeekraal handje lamsoor, gewassen
  • peper & zout
  • olijfolie




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek