Koffiecocktail

Koffiecocktail

Samuel Levie: ‘Dat lekkere koffie helemaal hip is, is geen groot nieuws, maar ken je de trend van de koffiecocktail al? Je moet er misschien even aan wennen, maar de echte koffieliefhebber is al snel verkocht!’

Bereiding



1. Schil voor de limoensiroop de helft van de limoen met een dunschiller en houd zolang apart.

2. Pers de hele limoen uit boven een kleine steelpan, voeg de honing toe en laat dit mengsel een beetje inkoken. Doe dan de schil van de limoen erbij en verhit 1 minuut op laag voeg. Roer goed, neem de pan van het vuur en laat de siroop in de koelkast afkoelen.

3. Doe de passievruchtpitjes onderin een cocktailglas, voeg de  rum toe en 2 el van de koude limoensiroop. Doe er ijsblokjes bij  en giet de tonic erover, gevolgd door de koude fairtrade-koffie. Hakuna matata!

Tip! Zet 100 ml koffie in een french press of maak filterkoffie — zorg ervoor dat-ie niet te sterk is en zet hem koud.


Van 4 tm 12 mei is het Fairtrade week. Lees hier alles over deze week en Max Havelaar.
 

voor 1 cocktail

  • passievrucht
  • 1 shot bruine rum
  • 75 ml tonic
  • 100 ml koude koffie 
  • limoensiroop 
  • 1 limoen
  • 2 el honing


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine