Met een voorraad van deze koekjes heb je zelf geen tijd meer om te kletsen, je blijft ervan eten!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Roer de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout tot een glad mengsel. Roer de melk erdoor en meng tot slot de gehakte amandelen en Zeeuwse bloem erdoor. Maak met een theelepel kleine hoopjes van het beslag en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk de hoopjes iets plat.
3. Bak het beslag in 6-11 minuten tot mooie kletskoppen. Laat ze afkoelen op een rooster.
Houd de koekjes in de oven goed in de gaten, want ze worden snel bruin. Als ze te donker worden, smaken ze bitter, maar als ze te licht blijven, zijn ze niet knapperig na het afkoelen.
Dit recept komt uit het boek ‘De Koekjesbijbel’ van Rutger van den Broek (€29,99, Carrera).
Voor ongeveer 30 kletskoppen: