Kingfish met zoetzure radijs

Kingfish met zoetzure radijs

Kingfish recepten zijn online niet veel te vinden, maar we hebben er een waar je heel blij van gaat worden. Kingfish met zoetzure radijs om precies te zijn, van Donna Hay. Deze vis is familie van de horsmakreel en hoort bij de baarsachtigen, mocht je je afvragen wat dit voor type waterdier is. Je kunt kingfish kopen op de markt, maar hebben ze hem er niet kijk dan eens bij de groothandel als je daar een pasje voor hebt. Twee keer misgegrepen? Vraag je visboer of hij er voor je aan kan komen, vaak is dat wel het geval.

Bereiding



1. Meng het zout, de suiker en het sinaasappelsap in een kom. Leg 2 vellen plasticfolie, zo groot dat de kingfish er helemaal op past, op een schoon werkvlak en verdeel er de helft van het zoutmengsel over.

2. Leg de vis erop, met de huidzijde naar beneden, strooi de munt erover en leg de plakken citroen en sinaasappel erop. Dek af met de andere helft van het zout mengsel en rol stevig in plasticfolie. Leg in een diepe braadslede, doe er een kleine braadslede op en verzwaar die. Zet 48 uur in de koelkast en keer de vis elke 12 uur. Haal daarna de vis uit het plasticfolie en veeg het zout er met keukenpapier af. Gooi de plakken citroen en sinaasappel weg. Snijd de vis met een dun, scherp mes in dunne plakken en zet apart.

3. Meng voor de zoetzure radijs de azijn, het citroensap en de suiker in een kom tot de suiker is opgelost. Voeg de radijs toen en laat 5 minuten staan. Leg de extra plakken sinaasappel op de vis, plus de zoetzure radijs, de extra munt en de korianderblaadjes en taugé.

Wist je dat…
Kingfisch is een makreelachtige vis, bomvol omega 3- en omega-6 vetzuren – maar liefst 50% meer dan in zalm!

Credits recepten: Donna Hay.
 

12-14  personen 

  • 800 g zout 
  • 385 g witte basterdsuiker 
  • 125 ml sinaasappelsap 
  • 1 kg kingfishfilet, met huid, bijgesneden, kleine graatjes verwijderd
  • handje fijngehakte muntblaadjes
  • 1 citroen, in plakken
  • 1 sinaasappel, in plakken 
  • 2 sinaasappels, extra, geschild  en in dunne plakken 
  • hand muntblaadjes, extra
  • hand korianderblaadjes 
  • sojascheuten (taugé) optioneel, voor erbij
  • zoetzure radijs
  • 60 ml wittewijnazijn
  • 60 ml citroensap
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 500 g radijsjes, bijgesneden  en in dunne plakjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek