Sabine Koning: ‘Vriendinnetje Annemie raadde me ooit eens een Kinder Bueno Cheesecake aan die ze had geproefd op een feestje. Dat hoef je mij geen twee keer te zeggen natuurlijk. Ik ben verslaafd aan cheesecake en dol op Kinder Bueno, dus het leek mij een gouden combi. Deze cheesecake hoef je bovendien niet te bakken en dat maakt het allemaal nog fijner. Geen troep, geen gedoe met ovens gewoon een beetje (ok, een flinke dosis) geduld hebben en daarna: smullen maar.’
1. Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnee van 20 centimeter met een vel bakpapier en vet de randen in.
2. Verkruimel de chocolate chip cookies in een foodprocessor of door er op te slaan met een deegroller.
3. Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Stort het geheel in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de taartbodem in de koelkast terwijl je de vulling maakt
4. Klop de slagroom in een schone vetvrije kom lobbig.
5. Doe de mascarpone, kwark en basterdsuiker in een andere kom en roer dit goed door tot een romig geheel. Voeg de slagroom toe en vouw dit voorzichtig door de andere ingrediënten tot een luchtig mengsel ontstaat.
6. Breek de Kinder Bueno’s in stukken en smelt deze au bain-marie. Prak het gesmolten mengsel met een vork tot een papje en voeg dit toe aan de cheesecakevulling. Schep het er luchtig doorheen.
7. Stort de cheesecakevulling in de springvorm en dek deze af met een vel aluminiumfolie. Laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
8. Garneer de cheesecake vlak voor het serveren met in stukken gebroken Kinder Bueno’s en de gesmolten chocolade.