Sabine Koning: ‘De eerste keer dat ik Kapsalon at was dat vooral omdat ik het bestelde vanwege de naam. Een gerecht met zo’n naam moest toch wel iets aparts zijn. Ik kreeg gelijk en inmiddels ben ik erachter dat veel mensen walgen van Kapsalon vanwege de slappe friet en lauwe sla. Wat nou als ik je vertel dat een zelfgemaakte variant vele malen lekkerder is? Wil je het dan nog een keer proberen? Wat mij betreft is Kapsalon namelijk wel écht een guilty pleasure en verdient-ie een plekje in dit boek.’
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovenschaal in.
2. Maak alvast de knoflooksaus door de mayonaise en yoghurt samen los te roeren. Pers de teentjes knoflook, snijd de bieslook fijn en schep deze samen met peper en zout door de mayonaise. Zet de saus, terwijl je de Kapsalon maakt, in de koelkast.
3. Frituur de patat en bak de kebab samen met de in halve ringen gesneden ui in een koekenpan tot het vlees gaar is.
4. Schep de patat onderin de ovenschaal en verdeel daar de kebab met de ui overheen. Strooi de kaas over de kebab en zet de ovenschaal 10 minuten in het midden van de oven tot de kaas volledig is gesmolten.
5. Snijd de ijsbergsla, tomaten en komkommer in grove stukken. Schep alle ingrediënten luchtig om en verdeel de salade over de ovenschaal zodra deze uit de oven komt.
6. Schenk de knoflooksaus over de salade en serveer de Kapsalon direct, zodat de patat nog lekker krokant is en de sla koud.