Kampvuur wentelteefjes

Kampvuur wentelteefjes

Het voordeel van deze wentelteefjes: je hoeft er niet bij te blijven terwijl ze gaar worden. Het kampvuur doet het werk voor je terwijl jij met je kop koffi e bij het vuur zit.

Bereiding



1. Maak een mooi vuurtje en zet er een rooster boven.  

2. Snijd het brood in gelijke sneetjes in tot 1 cm vanaf de onderkant.   

3. Wikkel de onderkant en de helft van de zijkant in aluminiumfolie zodat er een soort schaaltje ontstaat. Zorg dat het folie aan de onder­ en zijkanten goed dicht is, zodat er straks niets uit lekt.  

4. Klop de eieren met melk, kaneel en een snufje zout los en giet het mengsel over het hele brood zodat het gelijkmatig verdeeld is.   

5. Doe de helft van de aardbeien tussen de sneetjes en over het brood en doe hetzelfde met de amandelen. Bewaar de rest om te garneren.  

6. Zet het brood circa 40 minuten boven het vuur (zorg dat het niet te heet is, het hout mag niet meer branden, maar moet gloeien). Het brood is klaar wanneer het niet meer vochtig is.  

7. Haal het brood van het vuur, verdeel de rest van de aardbeien en de amandelen erover en maak af met ahornsiroop en poedersuiker.
 
Dit recept is afkomstig uit Backyard Cooking. Hier bestel je ‘m.
 

Voor 4 personen

  • ½ witbrood
  • 4 verse eieren
  • 200 ml melk 
  • 1 tl kaneel  snuf zout
  • bakje aardbeien (250 g), in plakjes 
  • 1 el gehakte amandelen 
  • poedersuiker
  • ahornsiroop




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine