Sloppy Joes met kalkoen

Sloppy Joes met kalkoen

Sloppy Joes zijn niet zomaar broodjes of burgers. Om ze een kerstmake-over te geven beleggen we ze met pulled turkey en spannende, knapperige groenten en dopen we ze in de jus. Yummie!

Bereiding

1 Pluk de restjes kalkoenvlees uit elkaar en zet het vlees 10 minuten met een scheutje water en 4 eetlepels jus in een pan met deksel op laag vuur om op te warmen. Warm de rest van de jus in een ander pannetje op, zodat het straks klaar is voor gebruik.
 
2 Schil en snijd de wortel en appel intussen in dunne lucifertjes, pel en snijd de rode ui in dunne ringen en pluk en hak de muntblaadjes. Doe alles met 1 eetlepel van het zuur uit de pot augurken in een kom. Snijd de augurken en de rode peper in dunne plakjes, liefst met een gekarteld decoratiemesje, doe ze in de kom en hussel alles met een snufje zeezout en zwarte peper door elkaar. Roer de ingrediënten voor de BBQ-saus in een kommetje door elkaar.
 
3 Snijd je broodjes open, rooster ze en besmeer ze met de BBQ-saus. Verdeel het kalkoenvlees over de onderste helften, sprenkel er een beetje jus over en schep er een bergje salade op. Leg de bovenste helften van de broodjes erop en klaar ben je. Serveer de jus en de rest van de salade er apart bij.
 
VERDUBBELEN KAN OOK
Dit is een perfect recept voor feestjes. Het is snel klaar en je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen – laat je gasten hun eigen broodje beleggen.
 

 

VOOR 4 PERSONEN

20 MINUTEN

  • 200 g restjes gebraden kalkoenvlees
  • 200 ml overgebleven kalkoenjus
  • 1 wortel
  • 1 appel
  • ½ rode ui
  • 2 takjes verse munt
  • 2 augurken
  • 1 verse rode peper
  • 4 volkorensesambroodjes


BBQ-SAUS

  • 2 el ketchup
  • 1 el HP sauce
  • 1 tl Engelse mosterd
  • ½ tl chipotle tabasco
  • 1 scheutje worcestersaus


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine