Jambalaya

Jambalaya

Een vegetarisch alternatief op de klassieker uit de Bayou. Geen Louisiana jambalaya dus maar net zo lekker! Uit het voor het vegetarisch kookboek van het jaar genomineerde Vega stoofpotjes easy komt dit fire and forget recept. Zonder moeite zet je een stoofpot op tafel voor de stevige trek!

Bereiding

1. Verhit de olie in de stoofpan en bak de rijst, 2 bosuitjes, de stukjes bleekselderij, de wortel, knoflook specerijen en laurierblaadjes 5 minuten.

2. Voeg het water, zout en bouillonblokje toe. Laat alles 30 minuten stoven op laag vuur.

3. Voeg 5 minuten voor het eind de bonen, geknipte selderijblaadjes, tomatenpuree en de rest van de bosuitjes toe. Haal de laurierblaadjes eruit voor het serveren.

Voor 6 personen

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 g langkorrelige zilvervliesrijst (snelkookvariant)
  • 4 bosuitjes, fijngesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes (bewaar de blaadjes)
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje gemalen kruidnagel
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 1 blokje groentebouillon
  • 400 g kidneybonen (blikje, uitgelekt)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • stoofpan Ø 30 cm

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten