Mosselen maar dan op Indiase wijze – héérlijk! Mosselen koken is een fluitje van een cent en kost niet veel tijd. Hoe fijn is het om dit op een warme zomerdag te eten?! Sausje erbij en happen maar, die mosselen. Bart van Olphen: ‘Omdat clams in Nederland niet altijd verkrijgbaar zijn, gebruik ik in dit recept mosselen. Mocht je die ook niet kunnen vinden, gebruik dan kokkels.’
1. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de mosterdzaadjes toe en bak ze 1 minuut, of tot ze beginnen te poffen.
2. Voeg de knoflook en ui toe. Bak ze 3 minuten mee, of tot ze bruin beginnen te kleuren.
3. Voeg de azijn, chilipeper, kokosmelk, kerrieblaadjes, kurkuma, het chilipoeder en wat zout naar smaak toe. Breng al roerend aan de kook.
4. Draai het vuur laag en schud de mosselen voorzichtig in de pan en doe het deksel erop. Laat de mosselen in 3-4 minuten gaar koken — schud regelmatig met de pan. Gooi ongeopende mosselen weg.
5. Zet de mosselen in de pan op tafel of schep ze met het kookvocht in diepe borden of kommen.
6. Serveer met de koriander en limoen en geef het naanbrood erbij.
Credits Fotografie David Loftus Recepten Bart van Olphen
4 personen