Deze ijsthee met rooibos en frambozen smaakt bijna als een goede cocktail zonder alcohol.
1. Zet een flinke pot rooibosthee en laat 1 el rozenblaadjes of een paar gedroogde rozenknopjes meetrekken.
2. Schenk een bodempje frambozensiroop in een karaf of lege fles en leng aan met de thee zoals je limonade zou maken.
3. Laat ijskoud worden in de koelkast.
4. Schenk de ijsthee in een thermosfles zodat je hem lekker koud kunt meenemen.
Als je niet zo veel tijd hebt, kun je extra sterke thee met een fikse scheut siroop siroop natuurlijk ook supersnel afkoelen met wat ijsklonten. Die verdunnen je ijsthee – vandaar dat je het mengsel dan wat sterker maakt.
Zet je flessen bubbels, rosé en/of cider goed koud weg en neem ze mee in een koelbox. Koude drankjes aan een warm strand zijn superluxe. Geen tijd om je drankjes te koelen? Scoor dan onderweg naar je feestje een zak ijs. Beetje water en flink ijs in een strandemmertje, fles erin en hij koelt supersnel. Je kunt er eventueel nog een schep zout bijgooien. Dan koelen de drankjes nog sneller.
Dit recept komt uit het boek ‘Food en Route’ (€ 18,95, uitgeverij Snor).
Voor een flinke kan ijsthee: