We eten vandaag… Hongaarse goulashsoep! Een heerlijke pot comfortfood dat barst van de smaken. Moeilijk om te maken? Dat zeker niet. Maak een flinke pan op zondag en je hebt de rest van de week een stevige lunch voor het hele gezin. Wat je ook kunt doen, is na het eten het restje laten indikken. Dan heb je een vleesstoofpot, die heerlijk is met wat naanbrood of rijst.
1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in blokjes. Snijd de tomaten in parten.
2. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin het rundvlees rondom bruin. Voeg de ui toe en bak nog 3 minuten. Bestrooi het vlees met het paprikapoeder en wat zout en peper. Schep goed om.
3. Voeg de paprika, tomaat, knoflook, het karwijzaad en laurierblad toe en bak even mee. Schenk 2,5 liter kokend water in de pan, draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 2 uur sudderen.
4. Schil en was de aardappels en snijd ze in blokjes. Roer ze na 1½ uur suddertijd door de soep en laat nog 30 minuten zachtjes meekoken.
5. Pluk de selderijblaadjes los en snijd ze fijn. Voeg het selderijblad toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Schep de soep in kommen en serveer meteen.
Credits: Recepten: La Place. Fotografie: Ernie Enkelaar.