Honeyroasted kip

Honeyroasted kip

Deze honeyroasted kip-tip kregen we van Julius Jaspers: ‘Ik maakte deze kip al in de Utrechtsestraat, maar dan als honeyroasted chickenwings. Vleugels dus, niet aan te slepen.’ We moeten toegeven: heb je deze kip eenmaal geproefd dan ben je verkocht en blijf je eten tot je buikje zo vol staat, dat je wel een plofkip lijkt. Je bent gewaarschuwd!

Bereiding



1. Meng de ketchup met honing, bruine suiker en sriracha tot een glaze en smeer hier de kippen mee in. Zorg dat je de helft overhoudt.

2. Gril de kippen langzaam gaar – doe je dit te snel, dan verbrandt je glaze.

3. Smeer regelmatig met een kwastje wat glaze over de kippen. Haal ze van de barbecue als de kern bij de poten 72 °C aangeeft*. Breng op smaak met zout en peper.

* De handige grillmaster heeft dan de borsten al van het karkas gesneden en houdt die ergens warm (in de oven op 45 °C).
 

Voor 6 personen. Voorbereiding: 20 minutenx Bereiding: 60 minuten. Temperatuur: 180 °Cx Hitte: indirect

  • 2 boerderijkippen van 1,2 kilo
  • 500 g ketchup
  • 100 g honing
  • 100 g bruine suiker
  • 30 ml srirachasaus (Thaise chilisaus)
  • zout en peper


Benodigdheden

  • kwastje
  • kernthermometer




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek