Crunchy, zoet en zacht tegelijk. Dit is een dessert waar je niet drie keer over hoeft na te denken voor je het maakt, want man-ó-man wat is deze clafoutis lekker. En bovendien ook heel makkelijk!
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Vet de bakvorm in met olie en zet opzij.
3. Klop de eieren luchtig in een kom.Maal de hazelnoten en boekweit fijn in een keukenmachine en doe bij de eieren.
4. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
5. Voeg de sucanat, kokosmelk, het vanillemerg en 1 theelepel citroentijm toe aan de kom.
5. Roer tot een glad beslag.Snijd de abrikozen doormidden en verwijder de pitten.
6. Leg de abrikozenhelften met de snijkant naar beneden in de bakvorm en schenk het beslag eroverheen.
7. Bak 20-25 minuten in de oven, tot de clafoutis goudbruin, maar nog wel smeuïg is.
8. Strooi er 1 tl citroentijmblaadjes overheen en eventueel wat grofgehakte hazelnoten.
Dit recept komt uit het boek ‘Met zonder zuivel’ van Alexandra Besel (€12,99, Becht).
8-10 personen:
Extra: