Laura de Grave: ‘Hartige taart is geweldig, helemaal als-ie supersimpel is én er te gek uit ziet, zoals deze. De bodem maak je eenvoudig zelf, niks moeilijks aan. Lekker als lunch, bij de borrel of als hoofdgerecht met een simpele salade ernaast.’
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het meel met het bakpoeder in een kom. Voeg de kwark en 1 el olie toe. Kneed 1 min. goed door tot een soepel deeg. Bestuif het werkblad en de deegroller met wat meel. Rol het deeg uit tot de grootte van de quichevorm.
2. Bekleed de ingevette vorm met het deeg en snijd het overtollige deeg weg.* Snijd het groen van de radijs, maar laat ca. 1 cm van het steeltje zitten. Bewaar het groen. Was de radijsjes, dep ze droog met een schone theedoek en halveer ze in de lengte.
3. Prak de geitenkaas en de slagroom met een vork in een kom. Klop de eieren er met een garde een voor een door. Breng op smaak met ½ tl peper en ½ tl zout. Verdeel het geitenkaas-eimengsel over de bodem van het deeg.
4 Leg de halve radijsjes (om en om rood en wit boven) op het geitenkaas-eimengsel. Bak de radijsjestaart in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
5. Was ondertussen het groen van de radijsjes en dep droog met een schone theedoek. Snijd de kaas in blokjes van ca. 2 cm en hak de dille grof. Doe het radijsblad, de kaas, de dille, de walnoten, 4 el olie en peper en zout naar smaak in een keukenmachine of hoge beker van de staafmixer. Maal in 2 min. tot een grove spread.
6. Snijd de taart in 8 punten. Serveer lauwwarm met een eetlepel van het radijs-dillemengsel.
* Gooi overtollig deeg niet weg, maar rol het uit met een deegroller, beleg met bijvoorbeeld wat tomaat en kaas en bak met de radijsjestaart mee. Lekker voor later!
Dit recept is afkomstig uit Lekker Lokaal van Laura de Grave. Hier kun je hem bestellen. Foto credits: Jan Bartelsman.