Groentetaart met zoete aardappel

Groentetaart met zoete aardappel

Tien minuten voorbereiden en dertig minuten in de oven, dan is deze groentetaart met zoete aardappel al klaar. Een fluitje van een cent dus, maar de smaak is zó goed dat je hem beslist vaker gaat maken. Tips om te variëren of goede vervangers? Die hebben we zeker. Vervang de broccoli eens door bloemkool, spinazie kan ingewisseld worden voor snijbiet en voor de pijnboompitten kunnen zonnebloem- of pompoenpitten ingezet worden. Oh, en feta en geitenkaas zijn ook inwisselbaar!

Bereiding



1.Verwarm de oven voor op 180 °C. 

2. Verdeel de broccoli in roosjes. Blancheer de roosjes 3 minuten in een pan kokend water en dompel ze dan in ijswater om het kookproces te stoppen. 

3. Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes.

4. Verdeel de plakjes aardappel gelijkmatig over een met bakpapier beklede taartvorm en laat ze elkaar iets overlappen; voeg naar smaak peper uit de molen toe.

5. Verhit de spinazie in een wok tot de blaadjes beginnen te slinken.

6. Verdeel de spinazie en broccoli gelijkmatig over de zoete aardappel.

7. Meng in een kom de kokosmelk, eieren, Provençaalse kruiden en kerrie. Schenk dit mengsel over de taart.

8. Verdeel de feta en pijnboompitten er gelijkmatig over.

9. Bak de taart 25 à 30 minuten in de oven.
 

Voor 4 personen. Voorbereiding 10 min. Bereiding 25-30 min.

  • 150 g broccoli
  • 2 zoete aardappels
  • 150 g verse spinazie
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 theelepel kerrie
  • 100 g fetablokjes
  • 1 theelepel pijnboompitten
  • peper uit de molen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine