- Scheur de grootste kipstukjes in tweeen. Schep de kipkruiden in de plastic verpakking door de kip. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in de wok en bak de stukjes aan beide kanten tot ze goudbruin kleuren. Schep ze over in een kommetje.
- Snijd intussen de ui in dunne halve ringen. Spoel de wortelen (schillen hoeft niet) en snijd ze in plakjes. Verwarm de overige olijfolie in de wok en roerbak de ui en wortelen op een middelhoog vuur. (Zet het vuur lager of uit indien je meer tijd nodig hebt voor het snijden van de volgende groenten.)
- Top de prinsessenboontjes en snijd de paprika’s in reepjes. Scheur de grootste oesterzwammen in stukken. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en houd het groen apart.
- Doe het witte deel van de lente-ui bij de ui en wortelen, en pers er de knoflook bij. Bak nog 1 minuut, voeg dan de overige groenten toe en zet het vuur hoog. Roerbak alles zo’n 10 minuten. (Gebruik 2 spatels om de berg groenten makkelijk om te scheppen.)
- Kook de volkorennoedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Maak intussen het sausje. Giet het sap van de ananas in een kommetje. Voeg de ketchup, sojasaus, het citroensap en de cayennepeper toe en rasp er de gember bij. Klop alles los en schenk de saus bij de groenten wanneer deze bijna gaar zijn.
- Snijd de ananas in blokjes. Voeg de ananas en kipstukjes bij de groenten. Schep er tot slot de noedels door (of serveer ze apart, zoals je wenst). Werk de borden af met het lente-uigroen, de korianderblaadjes en de cashewnoten.
Voor 2 à 3 personen | 30 minute
- 1 bakje plantaardige kipstukjes
- 1 tl kipkruiden
- 1 el + 1 el olijfolie
- 1 ui
- 2 wortelen
- 200 g prinsessenboontjes
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 150 g oesterzwammen
- 2 dikke lente-uitjes
- 1 dikke teen knoflook
- 125 g volkorennoedels (of rijstnoedels als je glutenintolerant bent)
- een grote handvol korianderblaadjes (optioneel)
- een grote handvol geroosterde en gezouten cashewnoten (of pinda’s)
De saus
- 1 klein blikje ananas op eigen sap, uitgelekt (140 g)
- 125 g tomatenketchup
- 2 el sojasaus (of tamari als je glutenintolerant bent)
- het sap van 1/4 citroen
- een snuifje cayennepeper (of chilivlokken of enkele druppels sriracha)
- 2 cm verse gember (ca. 2 tl geraspt)