Ik word altijd heel blij als ik erin slaag een heerlijke, intens smakende curry te maken waar geen vlees aan te pas komt, en die behalve heel gezond ook nog eens goed is voor je portemonnee. Om het gerecht extra spannend te maken gebruik ik in plaats van rijst gekookte bloemkool, die ik zo bewerk dat hij eruitziet en aanvoelt als rijst – erg lekker.
1. Rooster de amandelen in een grote braadpan tot ze goudbruin zijn, haal ze eruit en houd ze even apart.
2. Maak de zoete aardappels schoon, snijd ze in blokjes van ongeveer 4 cm en bak ze met een scheutje olijfolie in de pan op matig vuur. Bak ze 5 minuten of tot ze goudbruin zijn en snijd intussen de gepelde ui, gember en knoflook, de koriandersteeltjes en eventueel een Spaans pepertje fijn.
3. Doe de curryblaadjes in de pan, roer 1 minuut, voeg de gesneden groente en de currypasta toe en laat het mengsel terwijl je regelmatig roert 5-10 minuten bakken. Doe er de kikkererwten (inclusief het vocht) en 600 ml kokend water bij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de korma 30 minuten zachtjes pruttelen tot hij lekker dik is.
4. Trek de bladeren van de bloemkool, hak ze fijn, snijd de stronk in dunne plakjes en laat beide met de curry meekoken. Snijd de roosjes in gelijke stukjes en hak ze in een blender tot ze de vorm van rijstkorrels hebben. Doe ze in een schaal, dek ze af en zet ze vlak voordat je aan tafel gaat 7 minuten, of tot ze gaar zijn, op de hoogste stand in de magnetron.
5. Roer een flinke kneep citroensap door de curry, voeg peper en zout naar smaak toe en verkruimel er als je wilt de feta over. Roer er de yoghurt door om de korma lekker romig te maken (in een kommetje erbij kan ook) en strooi er de korianderblaadjes en de geroosterde amandelen over. Schep de bloemkoolpilav op een mooie serveerschaal en ga aan tafel.