Groenteburgers

Groenteburgers

Wat eten we vandaag? Groenteburgers! Met lekker veel veggies, wat kruiden en een knapperig broodje maak jij iets wat iedereen wel lekker vindt, gokken we zo. En het fijne: het is helemaal niet zo heel veel werk. Dus zeg maar dág tegen een voorverpakte groenteburger en hallo homemade courgetteburger, en zet je partner of je gezin op standje genieten vanavond.

Bereiding

1. Rasp de courgette in een grote kom. Voeg vervolgens de mais, doperwten, ei paneermeel, chilipoeder en een snufje zout en peper toe. Meng alles goed en strooi eventueel wat extra paneermeel erdoor als het mengel nog wat te ‘nat’ is.

2. Giet een scheutje olie in een pan en schep met een lepe wat van de groenten in de pan in de vorm van een burger. Bak 2 of 4 burgers tegelijkertijd. Bak elke burger ongeveer 2-3 minuten aan elke kant.

3. Serveer de groenteburger op een broodje met eventueel wat sla, saus, tomaat en komkommer.

Voor 4 burgers:

  • Halve courgette
  • 70 gr doperwten uit blik
  • 60 gr mais
  • 1 ei
  • 5 theelepels paneermeel
  • halve theelepel chilipoeder
  • snufje zout en peper
  • 4 hamburgerbroodjes
  • eventueel saus, sla, tomaat, komkommer

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine