Groene veggie curry met noedels

Groene veggie curry met noedels

Rens Kroes: ‘Dat de komst van de lente voor mij zo verbonden is met een grote schoonmaak, komt denk ik door mijn moeder en grootmoeder. Na de winterperiode, als de eerste zonnestralen de winterstofjes weer zichtbaar maakten, kregen zij de voorjaarskriebels. Niets in huis ontsnapte aan hun schoonmaak-wervelwind. Kasten werden leeggehaald en in de boenwas gezet, en kleden en beddengoed werden gemept. Ik pak het iets minder heftig aan, maar ook ik heb het gevoel dat mijn huis toe is aan wat frisheid na de winter. De inhoud van mijn kastjes en koelkast veranderen mee. De koolhydraten (niet allemaal) worden ingewisseld voor wat lichter verteerbaars. Hier vind je een van mijn favoriete recepten voor het voorjaar, die je een energieboost geeft en je huid laat shinen!’

Bereiding



1. Breng de kokosmelk in een kleine pan op middelhoog vuur tegen de kook aan. Roer de currypasta erdoor, voeg de shiitakes plus alle groenten toe en verhit mee tot ze gaar zijn.

2. Kook ondertussen de noedels. Doe ze over in een vergiet en spoel af onder koud water. Schud even goed en doe de noedels dan in twee kommen. Verdeel de warme curry, koriander, partjes limoen en eventueel de gedroogde chilivlokken erover.

Credits recepten Rens Kroes; Receptfotografie Mitchell van Voorbergen; Styling Marieke Verdenius
 

Voor 2 personen

  • 800 ml kokosmelk 
  • 50 g groene currypasta 
  • 100 g shiitakes, in plakjes
  • 2 wortels, in blokjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 broccoli, in kleine roosjes 
  • 150 g sugarsnaps, draden en puntjes verwijderd
  • 100 g rijstnoedels 
  • handvol verse blaadjes koriander
  • partjes limoen, voor erbij
  • gedroogde chilivlokken (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine