Dit fijne recept voor gnocchi met asperges is punten scoren bij het hele gezin. Misschien zullen ze blauwe kaas niet allemaal lekker vinden, maar die kun je makkelijk vervangen door een feta of smeuïge witschimmel. Heb je ook al eens gekeken bij onze andere gnocchi-recepten? Wat dacht je van gnocchi met tuinbonen of de bijzondere saffraangnocchi? En voor alle fans van tonijn, hebben we hier een fijn recept om grandioze gnocchi te maken.
1. Pureer de gekookte aardappels en meng met de bloem, parmezaan, nootmuskaat, het ei en wat peper en zout tot een bal deeg.
2. Rol er lange slierten van met een diameter van 3 cm. Snijd hier kussentjes van 2,5 cm van.
3. Plaats de partjes peer op een ovenschaal en bestrijk ze met de honing. Gaar de peer in 12 min in de oven op 170 graden.
4. Kook de asperges beetgaar en laat ze afkoelen in ijswater. Snijd ze in stukjes van 3 cm.
5. Verwarm de room met de kaas in een pan op laag vuur en blijf roeren tot je een egale saus hebt. Voeg de stukjes asperges en peer toe. Kook de kussentjes in kokend water, zout en een scheutje olie gaar (tot ze drijven) en voeg ze toe aan de saus. Garneer met blaadjes postelein.
Credits recepten Bart van Olphen Fotografie David Loftus