Tess Ward: ‘Ik maak vaak een grote stapel van deze flensjes en bewaar ze dan in de koelkast als snelle en handige wraps. Het bieslook geeft smaak en kleur, maar als het niet bij je vulling past kun je het weglaten. Wat ik met dit recept wil laten zien is dat je spannend eten kunt maken dat ook nog gezond is. Dat is niet per se vega hoor, soms ook vlees!’
1 Meng het meel en zout, als je dat gebruikt, in een grote kom. Klop in een andere kom de melk, eieren en het bieslook door elkaar. Schenk dit door het meel en roer tot alles goed is vermengd en er geen klontjes in het beslag zitten. Laat het 5 minuten staan, roer nogmaals door en leng aan met scheutjes water tot het de dikte van yoghurt heeft.
2. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Smelt wat kokosolie en giet er 60 ml (4 eetlepels) beslag in. Bak het flensje goudbruin tot de rand opkrult. Keer en bak de andere kant bruin.
3. Leg het flensje op een bord, dek af met een schone theedoek en bak de rest van de flensjes. Overgebleven beslag is een paar dagen houdbaar in de koelkast – roer het dan wel even door en leng het eventueel opnieuw aan met wat water.
4. Snijd voor de vulling de avocado’s doormidden, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Leg de zalm en avocado in het midden van de flensjes, besprenkel met wat citroensap en (knoflook)olie en maal er een beetje peper over. Rol de flensjes op en serveer.
Credits Recepten Tess Ward Fotografie Columbus Leth