Glüh kriekbier

Glüh kriekbier

Bierexpert Derek Walsh: ‘Het proeven van het bier gaat, net als bij wijn, vooral via de neus. Het is jammer dat er weinig aandacht wordt geschonken aan het glas waaruit je bier drinkt, vooral omdat de geur zo belangrijk is. Drink het liefst uit een glas met steel, een brede bodem en taps toelopend naar boven. Wat ook belangrijk is, is de temperatuur. Zorg dat je bier minimaal 10 graden is en dat je het niet direct serveert vanuit de koelkast, anders klapt het qua smaak dicht. En last but not least, schenk je glas halfvol, zodat je het mooi kunt walsen, waarbij meer geurstoffen vrijkomen.’

Bereiding



1. Doe alle ingrediënten in een steelpan en zet deze in een grotere pan gevuld met heet water (au bain-marie). Verhit  1 uur op laag vuur en zorg ervoor dat het water in de pan niet gaat koken. De temperatuur van het bier mag niet boven de 70 ºC komen, anders verdampt de alcohol. Zeef het bier na het trekken en serveer warm in hoge glazen.

Credits Recepten Eke Mariën Fotografie Jeroen Niezen
 

Voor 4 personen

  • 3 flessen kriekbier 
  • 2 steranijs 
  • 1 tl szechuanpeper
  • 2 kaneelstokjes 
  • 1 el venkelzaad 
  • 2 kruidnagels


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine