Deze aardappelkoekjes zijn de perfecte party snack. Je pakt ze makkelijk op en ze zijn binnen no time verdwenen. De kruidige champignonvulling is een fijne verrassing.
Vulling
1. Verwarm de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten aan, voeg dan de knoflook, chilipeper en champignons toe. Bak 8 minu ten tot het meeste vocht uit de champignons is verdampt.
2. Voeg de komijn, oregano en Chinees vijfkruidenpoeder toe, breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
Aardappelkoekjes
3. Kook de aardappelen 15 minuten, tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Giet af en laat 2-3 minuten afkoelen.
4. Stamp de aardappelen tot een fijne puree. Meng de edelgistvlokken, bieslook, zwarte peper, uienpoeder, het kleefrijstmeel, de kurkuma en het tapiocameel erdoor.
5. Maak je handen een beetje nat met olie of water en neem telkens 4 eetlepels van het aardappeldeeg. Maak er een bolletje van, duw hier een holletje in en schep er een lepel van de vulling in. Vouw goed dicht en druk voorzichtig plat tot een burger.
6. Verhit 0,5 centimeter olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de aard appelkoekjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
7. Serveer de aardappelkoekjes als snack, bijgerecht of met een sausje.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met de kleurrijke recepten van Vegan soul food. Je kunt het hele weekmenu gratis downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.