Gevuld Turks brood

Gevuld Turks brood

Denk je BBQ, dan denk je: vis, vlees en veggies. Maar natuurlijk ook salade en brood. En laten we voor dat laatste nou een wel heel lekkere variant hebben: Turks brood gevuld met vijgen, peer, kaas en pecannoten. Om je vingers bij af te likken – nee, wat zeggen: om je vingers bij op te eten, zo lekker!

Bereiding

1. Snijd de bovenkant van het brood in ruitjes – zorg ervoor dat je het brood niet helemaal doorsnijdt! Doe het brood in een taartvorm zodat je het makkelijk van de BBQ kan halen en het minder snel verbrand.

2. Schil de peer en snijd in plakjes. Snijd de vijg ook in plakjes. Vul de inkepingen in het brood met de plakjes peer en vijg. Brokkel ook de kaas ertussen. Breek of snij de pecannoten in stukjes en stooi over het brood. Sprenkel de ahornsiroop over het brood. Voor de smaak kan je nog een beetje peper en zout toevoegen.

3. Plaats de taartvorm met het brood 15 a 20 minuten op de barbecue tot de kaas gesmolten is.

Dit recept is afkomstig van Intratuin. Zie voor meer informatie www.intratuin.nl.

Gebruik voor een goed resultaat een BBQ van The Bastard.

  • 1 Turks brood
  • 2 verse rijpe peren
  • 4 verse vijgen of gedroogde vijgen
  • 200 gr blauwe kaas mild of pittig
  • 50 gr pecannoten
  • 2 eetlepels ahornsiroop of stroop

Benodigdheden:

  • Snijplank
  • Broodmes
  • Schilmes
  • Taartvorm

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine