De meeste mensen denken dat aubergine alleen gebakken of gegrild kan worden, maar hier stoom je de groente: een bekende Chinese kooktechniek waarvan de aubergine zijdezacht wordt. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen.
1. Vul een wok voor de helft met water en breng dit aan de kook. Zet een rooster in de wok en zorg ervoor dat dit het water niet raakt.
2. Roer de knoflook, sojasaus, azijn, suiker en sesamolie in een kommetje door elkaar en zet apart.Schil de aubergine en snijd in repen van 5 x 1 cm. Leg de repen op een hittebestendig bord dat in een bamboe stoommandje past.
3. Zet het stoommandje op het rooster in de wok en schenk het azijnmengsel over de aubergine. Leg het deksel op de wok en stoom de aubergine 20 minuten tot hij zijdezacht is. Bestrooi met koriander en dien op.
Voor 4 personen. Voorbereiden: 10 minuten, bereiden: 20 minuten.