Geroosterde wortel en pastinaak

Geroosterde wortel en pastinaak

Jason Tjon Aff: ‘Ik vroeg aan mijn moeder en aan een aantal vrienden welk recept ze graag in het boek terug wilden zien. Het antwoord was unaniem: mijn geroosterde wortel en pastinaak. Omdat het simpel te bereiden en enorm troostrijk is.

Bereiding


1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bedek de ovenschaal met bakpapier.

2. Meng de sesamolie, olijfolie, misopasta, knoflook, chilipeper, agavesiroop, gember en sesamzaad in een kommetje.

3. Leg de wortel en pastinaak in de ovenschaal. Bestrijk de groenten met de marinade en bak ze 30 minuten. Schep halverwege de baktijd eenmaal om.

4. Garneer met citroenrasp, lente-ui en extra sesamzaad.

 

Voor 2-3 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Benodigdheden: ovenschaal

  • 1 el sesamolie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el lichte misopasta
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 3 el agavesiroop
  • 1 tl verse gember, geraspt (of ½ tl gemberpoeder)
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 kg dunne (± 3 cm breed) bospeen, geschrapt, heel gelaten
  • 2 pastinaken, geschild en in de lengte in vieren gesneden


Lekker met

  • rasp van 1 biologische citroen
  • 1 lente-ui
  • 2 el geroosterd sesamzaad


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek