Serveer deze geroosterde bloemkool met makkelijke mole op een feestelijk diner. Een stolp, gouden bestek en een glas goddelijke rode wijn maken van dit simpele gerecht een chefwaardig hoogstandje. Doen we het recept nu tekort? JA! Dit gerecht is ook zonder alle opsmuk eromheen een waardig potje uit eigen keuken.
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2. Verwijder de stugge bladeren van de bloemkool en snij de steel met een scherp keukenmes eruit. Breek de kool doormidden en wrijf em rondom in met de olijverenolie en zout en peper.
3. Rooster de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in 50-60 minuten goudbruin en gaar.
4. Verhit intussen de zonnebloemenolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de jalapeño-peper, knoflook, ui en de amandelen enkele minuten in aan. Pureer ze met de rest van de ingrediënten in een blender of keukenmachine tot een gladde pasta.
5. Neem de bloemkool uit de oven en laat em 5 minuten rusten. Besprenkel met het limoensap en bestrooi em met de rasp en de koremejander. Serveer met de mole.
Voor 4 personen. Bereiding 1 uur en 15 minuten.
Voor de mole
Benodigdheden