Deze gepofte courgette met feta en tomatensalade is er eentje die je op de BBQ kunt maken. Tussen de kooltjes krijgen groenten een fijne rooksmaak en de feta en tomatensalade zorgen voor een frisse touch. Ben je van plan deze gepofte courgette te bereiden, dan zouden we je graag een schatting geven van de tijd, maar dat is wat lastig: het hangt er maar net van af hoe heet je BBQ is.
1. Meng de tomatenstukjes en de bosui met de rasp en het sap van de citroen en de helft van de olie.
2. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de snijvlakken kruislings in. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met de rest van de olie. Leg de helften weer tegen elkaar en wikkel de courgettes in twee lagen alufolie. Leg ze tussen de hete kolen van een barbecue en rooster tot ze helemaal zacht zijn. Maak de pakketjes voorzichtig open, bestrooi met de verbrokkelde fetakaas en serveer met de salade.
Credits Fotografie Denni van Huis Recepten en foodstyling Ingmar Niezen
Voor 6 personen