Mag het alsjeblieft altijd Kerstmis zijn? Als je deze gember-sinaasappelpunch geproefd hebt, dan wil jij dat vast ook. Maar hé, niemand heeft ons verteld dat hij alleen op 25 en 26 december gedronken mag worden, dus als jij in de zomer, de herfst of in het voorjaar zin hebt in dit drankje, dan doe je dat toch gewoon?
1. Schenk de kruidenbitter en cognac in een kan en schep de cranberry’s erbij.
2. Snijd 2 dunne lange slierten van de sinaasappelschil. Schil sinaasappels dan dik en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit met een scherp mesje. Schep de sinaasappelpartjes en de slierten schil bij de cranberry’s in de kan en knijp de rest van de sinaasappel er boven uit. Laat ca. 3 uur marineren. Schenk in een mooie fles of karaf, vul bij met gingerale en serveer in feestelijke glaasjes.
Fotografie Saskia van Osnabrugge, Vonk Receptuur & foodstyling Ingmar Niezen
Voor 8 glazen