Gember-sinaasappel punch

Gember-sinaasappel punch

Mag het alsjeblieft altijd Kerstmis zijn? Als je deze gember-sinaasappelpunch geproefd hebt, dan wil jij dat vast ook. Maar hé, niemand heeft ons verteld dat hij alleen op 25 en 26 december gedronken mag worden, dus als jij in de zomer, de herfst of in het voorjaar zin hebt in dit drankje, dan doe je dat toch gewoon?

Bereiding

1. Schenk de kruidenbitter en  cognac in een kan en schep de cranberry’s erbij.

2. Snijd 2 dunne lange slierten van de sinaasappelschil. Schil sinaasappels dan dik en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit  met een scherp mesje. Schep de sinaasappelpartjes en de slierten schil bij de cranberry’s in de kan en knijp de rest van de sinaasappel er boven uit. Laat ca. 3 uur  marineren. Schenk in een mooie fles of karaf, vul bij met gingerale en serveer in feestelijke glaasjes.

Fotografie Saskia van Osnabrugge, Vonk Receptuur & foodstyling Ingmar Niezen

Voor 8 glazen

  • 200 ml kruidenbitter
  • 150 ml cognac
  • 100 g verse cranberry’s, gehalveerd
  • 2 grote handsinaasappels, schoongeboend
  • 1 liter ginger ale

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine