Gele curry van bloemkool

Gele curry van bloemkool

Dit is een heerlijk recept voor een gele curry om helemaal van op te warmen. #staypositive en ga snel de keuken in om dit lekkere gerecht te maken!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Roer twee eetlepels olie en de garam masala met de kikkererwten in een kom. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de kikkererwten. Bestrooi ze met peper en zout. Zet ze voor dertig minuten in de oven en schep iedere tien minuten even om. Laat de kikkererwten afkoelen en zet weg tot verder gebruik.

3. Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 °C. Leg de bloemkool en de rode ui in parten op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Roer twee eetlepels olijfolie met de knoflook en kerriepoeder door elkaar en verdeel dit over de bloemkoolroosjes en ui. Bestrooi met wat peper. Zet in het midden van de oven en rooster ongeveer 15 minuten tot de groenten beetgaar zijn.

4. Bak de kruidenpasta kort op hoog vuur. Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Schep vervolgens de geroosterde bloemkool en rode ui er door. Voeg als laatste de doperwten toe en warm nog even goed door.

5. Verwarm de pitabroden in de oven of broodrooster.

6. Schep de curry in een schaal en garneer met de lente-ui, geroosterde kikkererwten en de gehakte koriander.

7. Serveer met de yoghurt en de pitabroodjes.

Receptcredits: Fairtrade Original

  • 1 pakje Thaise Gele Curry Kruidenpasta
  • 1 bloemkool, schoongemaakt en in gelijke roosjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 200 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 rode uien, in parten
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 el garam masala
  • 4 el olijfolie
  • 200 ml dikke yoghurt
  • 4 pitabroodjes
  • 2 lente-uien, in ringen
  • 15 g koriander, gehakt
  • peper en zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine