Gegrilde zalm met gember

Gegrilde zalm met gember

Dit eenvoudige en gemakkelijk te bereiden gerecht staat standaard op het menu van The Detox Kitchen, in Londen, maar kun je met dit fijne recept nu ook thuis maken. Door de zalm krijg je veel omega 3-vetzuren binnen die goed zijn voor het hart. Gember en knoflook bevatten eigenschappen die zorgen voor een betere bloedsomloop. Niet alleen lekker dus, maar ook goed voor je!

Bereiding



1. Verwarm de grill van de oven op middelhoge temperatuur.

2. Leg de zalmfilets met het vel naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de overige ingrediënten in een kom en schenk het mengsel over de filets.

3. Gril de vis 12 minuten (tussendoor omdraaien hoeft niet). Ontvel de gare filets en serveer met de bladgroenten en zilvervliesrijst.
 

Voor 2 personen

  • 2 zalmfilets (à 130 g per stuk)
  • 1 verse rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt 
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 el tamari (glutenvrije sojasaus) 
  • 2 cm verse gemberwortel, met schil geraspt
  • 1 el geroosterde­sesamolie
  •  rauwe bladgroenten (zoals boerenkool en spinazie)
  • zilvervliesrijst, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek