Gegrilde scheermessen

Gegrilde scheermessen

Deze gegrilde scheermessen leg je heel kort op een gloeiend hete grill. Meer hebben ze eigenlijk niet nodig. Hoewel je er misschien niet vaak aan denkt om scheermessen te maken, zou je dat dus beslist vaker kunnen doen. Wil je weten hoe je scheermessen schoonmaakt? Ook dat is eenvoudig: snijd de scheermessen open door een scherp mes langs de binnenzijde van de schelp te halen. Zorg ervoor dat je het visvlees niet beschadigd. Dep ze dan droog, bestrijk ze met olijfolie en grillen maar.

Bereiding



1. Snijd de ui in kleine blokjes en laat een uur marineren in de wittewijnazijn om de scherpte eraf te halen.

2. Snijd de scheermessen open: haal een scherp mes langs de binnenkant van de schelp zodat het vlees niet beschadigt. Dep droog en bestrijk met olijfolie.

3. Druk de schelpdieren 10 à 15 seconden tegen een hete grill. Draai ze om en leg ze met de schelp onder nog 10 seconden op de grill.

4. Doe wat olijfolie, peterselie en uienblokjes over de scheermesjes en serveer met goed brood.

Credits Recepten DP Arkenbout  Fotografie Saskia van Osnabrugge

Voor 4 personen 

  • ½ rode ui
  • 100 ml wittewijnazijn 
  • 1 kg scheermessen 
  • olijfolie
  • bos bladpeterselie, fijngehakt
  • peper, grof zout met een bite 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine